תערוכת "נשים מעלות סטטוס"

התערוכה תוצג במהלך החודשים אוקטובר- דצמבר

26 באוקטובר 2014, 18:00
הספרייה למדעי החברה ולניהול ע"ש ברנדר מוס, קומת הכניסה
תערוכת "נשים מעלות סטטוס"

תערוכה קבוצתית ייחודית וראשונה מסוגה המייצרת קריאה מחודשת למשמעותו של מרחב הציבורי בעקבות עלייתן של הרשתות החברתיות.

בתערוכה מוצגים 28 דימויים המורכבים מטקסטים קצרים לצד תמונות דיוקן של המשתתפות. משחק המילים בין "סטטוס" כמעמד חברתי, לבין "סטטוס" כטקסט פייסבוק, הזמין לעלות לאויר העולם בלחיצת כפתור – נועד לסמן את הפוטנציאל של המדיה החדשה לחזק את הסטטוס של הקול הנשי במרחב הציבורי.

28 המשתתפות משמיעות מגוון דעות ותפיסות, שאינן זוכות, בדרך כלל, להתייחסות נרחבת באמצעי התקשורת המסורתיים. הן כותבות על המשמעויות של הגיל, התמודדות עם אלימות, הורות, אימהות, התנדבות, דת, מיניות, אהבה, דימוי גוף, והאפשרות לחופש בחירה, בעולם בו נשים עדיין מרוויחות פחות מגברים.

התערוכה מייצרת תכתובת בין החלל הוירטואלי לחלל הממשי. הבחירה בחלל הגלריה של ספריה ציבורית מהווה אקט מאתגר וסמלי של ניכוס חלל ציבורי המייצג קנון כתיבה ותרבות, המבטא בדרך כלל את המבט הגברי. באמצעות התערוכה האוצרת מעוררת מודעות לפוטנציאל להשתמש באינטרנט בכלל ובמדיה החדשה בפרט, באופן יזום ומכוון כדי לקדם נשים וליצור שינוי חברתי

אוצרת, יוזמת, עורכת ומפיקה שלומית ליר, חוקרת מגדר וניו-מדיה בתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן.

צלמת: שרון לנגר | מעצבת: אגנס פוראי

משתתפות:

אביטל טוך בר-חיים, אגנס פוראי, אילת ברוך-כץ, אלה קנר, אלמז זרו-יאלי, אפרת כהן-נוימן, דנה שלמון, דפנה אבן ליכוב, חנה בית הלחמי, טל גוטמן, טל שניידר, טלי מרגלית, יונית צוק, יעל בן יפת, ישראלה בן אשר, לורן מילק, ליאורה לנגר, מוזיין עבד אלחלים, נורית חג'אג', נטע דנציגר-אפשטיין, סמדר זמיר, עדה לזורגן, עפרה אור, רינה מנצור, שלי שטרכר-שלו, שלומית ליר, שרון לנגר, תמר ענבר.

התערוכה בשיתוף בית אריאלה ועמותת נטע - המרכז לפיתוח קריירה.

לפרטים נוספים >>